tiistai 2. joulukuuta 2014

Ainakin kolmekymmentä inspiroivaa blogiaKolmekymmentä inspiroivaa blogia
Kirjabloggareita on haastettu nimeämään kolme inspiroivaa blogia:
Ensin minua muisti Assyriologin lifestyle-blogista Sanna, jonka sanoista olin otettu ” Virkistävän erilainen on Jokken kirjanurkka. Jokke lukee kirjoja omassa tahdissaan, nostaa esille kauan unohduksiin vaipuneita helmiä, kertoo lukemastaan äärimmäisen tarkasti ja analyyttisesti. Hän kirjoittaa myös pitkiä ja analyyttisiä postauksia. Jokke pohtii, ihmettelee ja ihmettelee usein myös "ääneen" jos ei mielestään ole ymmärtänyt jotain. Jokke on äärimmäisen sivistynyt persoona ja minä ihailen häntä suunnattomasti”. 
Samaa voisin sanoa Elämän krestomatian eli Sannan blogista. Hänen bloginsa tuo sellaisen maailman lähelle, jonka on nähnyt vain etäisesti kirjoissa tai elokuvissa. Suosittelen kaikille hänen blogiaan. Hänen bloginsa olisin nimennyt kolmen joukkoon. Sannan asiatuntemusta aina ihailen ja hämmästelen, ja kuvatkin ovat mitä upeimpia.

Hyönteisdokumentin bloggari hdcanis muisti minua näin: ” Jokke kirjoittaa omaäänisesti ja viihdyttävästi, ja erityisesti pidän kunnioitettavasta välinpitämättömyydestä "korkean" ja "matalan" kirjallisuuden erotteluun: blogissa luetaan ja kirjoitetaan mitä moninaisimmasta kirjallisuudesta yhtäläisellä antaumuksella”.
Itsekin olisin nimennyt myös Hyönteisdokumentin. Olen blogia seurannut jo vuodesta 2011 saakka, se on virkistävän erilainen ja kadehdin ihmisiä, jotka osaavat ranskaa, kieltä, jota en itse osaa. Bloggarina hdcanis ei tallaa kaluttuja polkuja, lisäksi hänen suhteensa kirjoihin on ehkä harvinaistumaan päin, mutta oikea, eli arvostaa vanhoja kirjoja, kuten luonnollisesti Sannakin.

Kirsin kirjanurkka muisti minua näin: "hdcanis ehti nimetä Jokken kirjanurkan juuri hetki sitten omalle listalleen, mutta en anna sen häiritä. Kirjablogien sankassa joukossa miesten ylläpitämät blogit ovat vähemmistössä. Jokke on kirjoittanut kivaa ja monipuolista blogiaan melkein yhtä kauan kuin minä omaani, ja olemme seurailleet toisiamme ahkerasti alusta pitäen. Jokke kirjoittaa tinkimättömästi melkein millaisista kirjoista tahansa. Hänellä on raikkaan persoonallisia kirjavalintoja ja aina perusteelliset ja punnitut perusteet arvioissaan".

Kirsin kirjanurkka on blogeista eniten vaikuttanut minun omaan bloggaamiseeni, sillä Kirsi on ensimmäisenä kommentoinut minun alussa sangen haparoivia bloggauksia näin. Kirsi on ollut minun toinen lukija, ja ensimmäinen kirjabloggari, joka lukee blogiani. Jokken kirjanurkka nimi on tosin silkka sattuma, mutta minusta Kirsin arviot kirjoista voin allekirjoittaa 90%:sti, tai olen samaa mieltä kirjoista. Kirsillä on selkeä ja asiallinen mutta persoonallinen tyyli blogata. Kirsillä on paljon bloggauksessa äänikirjoja, ja uusia "tuntemattomampia" kirjoja, mikä on valtavirrasta poikkeavaa. Olen aina lukenut Kirsin Suomen johtaviin kirjabloggareihin. Olen lukenut luultavasti yli 90 % hänen bloggauksistaan, kaikkia alkupään bloggauksiaen en ole lukenut, Kirsi aloitti minua ennen bloggauksen, kuten hdcaniskin.

Eri aikoina ovat eri blogit minua inspiroineet. Penjamin Jäljen ääni oli kirjablogeista ensimmäinen, jota luin, ja asetti riman korkealle, tajusin, että tälle tasolle en koskaan pääse bloggaamisessani, josta en silloin edes haaveillut. Myös Katjan Lumiomena blogia olin pari kertaa lukenut ennen kuin itse aloin blogata. Myös olin tutustunut sadan klassikkokirjan listoihin, ja 100-kirjaa blogiin. Syyt bloggaamiseni oli kuitenkin kirjaharrastuksen nostaminen seuraavalle tasolle, eli olin lukenut aiemminkin, mutta lukeminen oli vain seuraavaan kirjaan siirtymistä, joskin olin jonkin verran alkanut listata kirjasta juonta, henkilöä ja teemaa.  Blogin perustin yllättäen ja aloin kirjoitella vaan blogiini selostuksia kirjoista, joista olin tehnyt muistiinpanoja.

Hdcanis nimeää inspiroiviksi blogeiksi  Tarukirjan sekä Deadline Torstaina, molempia olen seurannut niiden alkutaipaleelta alkaen. Margitilta sain lopullisen kipinän edetä rivakammin nobelluku-urakassani. Margit on luultavasti lukenut miltei kaikkien nobelistien teoksia. Tarukirja on muistanut minut täällä. Kyösti Salovaaralla on blogi Deadline Torstaina. Hänen kirjoitustensa tasolle en tule koskaan pääsemään, mutta luen kaikki postaukset.

Kirjabloggaajien listan ykkönen on luonnollisesti Leena Lumi, jonka blogiin kaikkien kannattaa ja pitää tutustua. Leena Lumilla on kaikki vanhat mestarit hallussa, runot ja dekkarit, ja puutarhakirjat, muutaman kirjallisuuden lajin mainitakseni.

Jaanan Täällä toisen tähden alla on ollut innoittaja varsinkin suurten venäläisten klassikkojen luvussa.

Tyttökirjoista bloggaa suurella asiantuntemuksella ja intohimolla Sara ja Vuodatuksen puolella Aino. Heitä kannattaa seurata, kuten tyttökirjan nimestä juontuvaa Marian blogia Sinisen linnan kirjastoa.
Sirke Happosen Muumiopas -kirjan kannesta valokuva
Muumiaiheisia blogeja on verkossa paljon esimerkiksi Muuminukketalo ja Muumittajan Muumi-blogi. Jälkimmäisen taival on alkanut vuonna 2010 ja edellisen 2011, eli paljon ennen juhlavuotta.

Blogistaniassa on eri-ikäisiä blogeja ja bloggareita, nuorempi blogi on Marjatalla, joka on kuitenkin minua vanhempi ja viisaampi. Olen seurannut Marjatan erittäin hyvää blogia alusta saakka.

Booksyn blogi on omaani vanhempi,  sitä olen seurannut ahkerasti oman blogitaipaleen alusta saakka. Ketjukolaajan Tahatonta lueskelijaa olen seurannut miltei alusta saakka. Kirjan pauloissa on myös hyvä blogi ja Paula on lukenut Tiina-kirjoja. Elinan Luettua elämää -blogi on korkeatasoinen. Seuraan korkeatasoista Mai Laakson Kirjasähkökäyrää. Mai muistikin minua täällä. Leenan Donna mobilen kirjoja on myös hauska seurata, hän onkin muistanut minua täällä.

Bleulla on kaksi blogia Kirjapolkuni ja kiinnostava Sininen keskitieDeekoon dilemmoja luen niin ikään, koska Kaiken voi lukea, sen Jori tietää. Blogien nimistä voisi saada tarinoitakin. Anna minun lukea enemmän, tarvitaan vain Kirjakaapin avain.

Tämä on tylsä haaste, sillä kolme blogia on liian vähän. Sen takia en ehkä heti intoutunut tähän. Blogeja ja korkeatasoisia blogeja on todella paljon ei kuitenkaan koskaan liikaa. Ihailen Lukutoukan Kristan kykyä eläytyä ja pitää kirjoista. Uusia pirteitä blogeja on muitakin Oksan hyllyltä, Kirja-aitta on hyvä, mutta hieman vanhempi blogi, kuten Arjankin, joka aloitti ennen minua, Katrinkin blogi on minua vanhempi. Monia monia muita blogeja on, ja Villasukka kirjahyllyssä on yksi näistä hyvistä blogeista, kuten Tiinan Kaiken maailman kirjat sekä Kirjanaisen blogi.
Joidenkin blogit ovat päivittymättä, luin ahkerasti Jaakon Kirjantila blogia, Nooran blogia Tea with Anna Karenina, sekä blogia Unni lukee, jota en enää löydä. Onneksi eläkkeelle jäämisestä "höpissyt" Irene jatkaa, Kingiä, kahvia ja empatiaa on yksi parhaita kirjablogeja verkossa, jossa varsinkin asenne on kohdallaan. Unnin blogin "seinässä" oli mottona muistaakseni, että lukee vaikka Bilteman luetteloa. Oikea asenne.

Linnealla on mukava kujerruksia blogi. Laitan lopuksi yhden aktiivisen ja korkeatasoisen, eli Kaisa-Reetan blogin, kannattaa tähänkin tutustua.

Anteeksi niille, joita en huomannut listata, luultavasti joudun listaamaan näitä lisää. Voin lisäillä niitä, kun editoin peruskirjoitusvirheeni, joita aina jää bloggaukseen vilisemään. Ellen lukee kommentoi alla, eli blogi on lisätty, mukava, että nuoret lukevat, samalla muistin, että unohdin pitkään bloganneen Suketuksen ja blogin Eniten minua kiinnostaa tie. Hyvä blogi, jonka Ihminen sodassa haasteeseen osallistuin. Näitä unohduksia laitan tänne, eli Maija Kirjojen keskellä unohtui, mutta Maija on kiinnostunut Nikke-kirjoista, joista itsekin pidän, jota osoittaa hänen kommenttinsa 22.6.2011. Taikan Kirjasfääri, mikä on laatublogi WordPressin puolella, viittaa tähän kirjoitukseen ja minne pääsee myös etusivun linkistäkin.

Olen vähän liian innokas, kuten Harrin ja Dinojen mukava Harri, jonka ongelmia työstetään Dinomaassa. Blogistaniassa sen sijaan rummutetaan hienoja kirjoja esille bloggauksin.

Rummutus on hauskaa!

*****


Laitoin ja laitan jatkossa blogien kysymykset tänne:

Ensin Jorma Jormiton haasteen kysymykset blogista Peegee hydatoon  Kiitos haastamisesta.


Tässä nämä kysymykset ja vastaukset

1. Nimeä kolme kirjaa, jotka olet lukenut yli viisi kertaa.
Asimovin Säätiö, Sempe-Goscinny: Pikku-Nikke sekä Molnarin Koulupoikia.

2. Minkä kirjallisen klassikon maine on mielestäsi perusteeton?
Minusta Flaubertin Madame Bovaryn ja Sartren Inhon, molemmissa on höpöhöpöä.

3. Minkä hengellisen kirjan ottaisit Raamatun lisäksi mukaan luostariin?
Luultavasti en pääsisi/menisi luostariin, mutta Umberto Econ Ruusun nimi, on vähän tässä teemassa, vaikka ei ole perinteisessä mielessä hengellinen. Olen nähnyt vain filmin, mutta hankkinut kirjankin, se on lukematta. Luultavasti Raamattu riittää, olen lukenut Uuden Testamentin kokonaan, mutta Vanhaa Testamenttia en kokonaan, aloitin jonakin vuonna, mutta en päässyt aivan loppuun. Narnia-kirjat ovat omalla tavallaan hengellisiä laajassa muodossa.

4. Millä hyllyssäsi olevalla kirjalla on mielestäsi kaunein kansi?
En osaa vastata, mutta Veden peili ilman Nobel-tarroja voisi olla hieno

5. Oletko lukenut/aioitko lukea Alastalon salissa?
Olen lukenut ja blogannut täällä. Turun kirjamessuilla 2015, luin sitä ääneenkin, oli joku ennätysluku

6. Minkä Thomas Mannin romaanin ottaisit autiolle saarelle?
Buddenbrookit, minulla on niitä kaksi kappaletta, mutta en ole ennättänyt lukea. Olen Mannilta lukenut vain Pyhä syntinen.

7. Nimeä Suomen kolme hienointa kirjastoa.
Turun uusi pääkirjasto, Helsingin Pasilan kirjasto ja Vantaan Tikkurilan kirjasto, en ole juuri käynyt muualla.

8. Kumpi on suurempi: Leino vai Runeberg?
Minulle Eino Leino. Mahtavia värssyjä. Tässä bloggaus Leinosta. Eino Leino on suomentanut myös Danten Helvetin, jonka alimmalla tasolla on ystävänsä pettäneet Brutus ja Juudas. Bloggaus täällä.

9. Kumpi on suurempi: Sarkia vai Kailas?
Molemmat hieman tuntemattomia, mutta Sarkia on tutumpi.

10. Minkä kirjan olet lukenut ensimmäisenä lapsellesi?
Tämä on vaikea kysymys, minulla on lapsia useampikin, ja olemme aloittaneet näistä katselukirjoista. Luultavasti Pikku veturi, se oli mukava kirja. Puppe-kirjoja on tullut luettua, bloggaus täällä ja Jussi kirjoja.

11. Onko taivaassa kirjoja?
Tähän en osaa (saa) vastata, mutta toivottavasti on jossain muodossa.

Haastaja kommentoi:
Olitpa nopea käänteissäsi ja rikas vastauksissasi: kiitos. Molnarin kirja täytyy lukea. Bovaryä lukiessa tuli uni. Ruusun nimi on sekä jännittävä että syvällinen kirja.Minun ensimmäinen Mann-kokemus oli Pyhä syntinen ja pidin siitä koulupoikana kovasti. Puppe-kirjat ovat kuluneet meilläkin. Alstalon sali on itselläni tällä hetkellä puolivälissä, mutta otan sen huomenna mukaan työmatkalle, ehkäpä saan sen loppuun. On vaan niin täyttä tavaraa, että meinaa läkähtyä

****
Samoin Klassikoiden lumoissa, yksi inspiroiva blogi haastoi minut: vastaukset tässä:
Lukumadon mukavat kysymykset Klassikoiden lumoissa -blogista

1. Miksi pidät juuri kirjablogia?
Oman kiinnostuksen vuoksi, ja halusin siirtää kirjojen lukemisen uudelle tasolle, sillä ennen tuli luettua kirja ja siirryttyä seuraavaan, nyt myös dokumentoidaan lukukokemus.


2. Luetko klassikoita.
Luen muutamia vuodessa, mutta säännöllisesti.


3. Mikä on paras klassikko, jonka olet lukenut?
Tähän en osaa vastata, useimmat klassikot ovat hyviä, mutta esim. David Copperfield, Täällä Pohjantähden alla, Huckleberry Finnin seikkailut …

4. Pidätkö runoista tai näytelmistä?
Kyllä ja luen toisinaan, esim. Shakespearea ym.

5. Blogiaikasi paras kirja? Miksi?
Täällä Pohjantähden alla, niin suomalainen kansankirja, olen lukenut sen toistamiseen blogiaikana, ensimmäisen lukukerran kirjoja on paljon hyviä etten osaa nimetä.

6. Kertoisitko jostakin sinulle tärkeästä kirjailijasta?
En yleensä pöyhi kirjailijoiden taustoja. Eräs poikavuosien suosikki Rene Goscinny syntyi 1926 Ranskassa, mutta asui pienenä Argentiinassa, kun hän myöhemmin tapasi Uderzon, alkoi huikea Um Pah Pah, sekä myöhemmin Asterix, Sempen kanssa hän teki Pikku Niket, Tabaryn kanssa Ahmed Ahneita, ja Goscinny pääsi tekstittämään, myös Morrisin luomaa Lucky Lukea.

7. Haaveiletko oman kirjan julkaisemisesta? Miksi? Miksi et?
En, tai en enää, jossain vaiheessa oli ideoita ja halujakin. Kirjabloggaus riittää minulle ainakin nyt.

8. Luetko muilla kielillä kuin äidinkielelläsi?
Kyllä ruotsiksi ja englanniksi (jo kirjaa ei ole suomeksi)

9. Kertoisitko jonkin laadukkaan tietokirjan?
Minusta Mitä, Missä Milloin -kirjat ovat laadukkaita.

10. Mitä sinulla on kirjahyllyssäsi? Siis minkälaisia kirjoja?
Minulla on useimmat bloggaamani teokset, pidän kirjahyllyssä vain kirjoja, jotka olen lukenut. Klassikkoja, dekkareita, tietokirjoja, Tintti-sarjakuvia, Asterixeja … Lukemattomat ovat kaapissa.

11. Mikä kirjoissa on parasta?
Kertomukset, sisäinen maailma

Kiitos kysymyksistä, ja saatesanoista, jotka näette siis tästä hienosta postauksesta TÄÄLLÄ.

*****
Ullankirjat, yksi inspiroiva blogi haastoi minut lokakuussa 2015, ja vastaukset tässä:

Ulla haastoi ja tässä vastaukset.

1. Kenen kirjailijan kirjoja sinulla on eniten?
Vastaus: Lukumääräisesti Agatha Christien. Rene Goscinnyn teoksia on paljon. Minulla on  Asterixeja ja Lucky Lukeja paljon, ja myös Nikke-kirjoja, näissä tekstit ovat Renen Goscinnyn. Minulla on myös kaikki Hergen Tintit, joita on 24.

2. Sano kirjan nimi, josta pidät? Siis nimi, joka viehättää sinua.
Vastaus: Tuohon en osaa vastata, mutta esim. Nana on nerokas nimi, itse kirja sen sijaan on irvokas.

3. Teetkö omiin kirjoihin merkintöjä ? V: En

4. Mitä kirjasarjaa olet lukenut viimeksi? V: Agatha Christien tuotantoa

5. Minkälainen lukija sinä olet? V: Innokas

6. Kenen roolihenkilön kanssa haluaisit mennä Seinen rantakahvilaan?
Vastaus Pikku Niken opettajan ja äidin, tarvitsevat kahvia, ovat rasittuneita

7. Mikä on sinun oma miljöösi tarinassa? Missä viihdyt? 
V: Pidän rauhallisista paikoista, luonto on rauhallinen

8. Minkälaisista kirjoista pidät? 
V: Hyvistä. En pidä tekotaiteesta, enkä muka-hienoista.

9. Kerrotko 3 kirjaa, joita toivot muidenkin lukevan?
Seuraavat kirjat ovat suhteellisen lyhyitä ja helppolukuisia, mutta sisältävät minusta jotain "suurta" tai "jotain mihin olemme menossa", tai "mitä pitäisi välttää".
Ruohometsän kansa Vertauskuvallinen hieno kasvu- ja selviytymistarina
Alaston aurinko Näinkö meille käy, eristäydymmekö yksityisyyteemme?
Meren urhoja Nuoret olivat ennenkin hemmoteltuja, mutta heitä tarvittaessa karaistiin.

10. Mitä kirjaa luet parhaillaan? V: Forsytein tarua

11. Mitä sinulle tulee mieleen kirjan nimestä: Intohimoisesta Sienestäjästä?
Vastaus: Minulle tulee mieleen ihminen joka on kiinnostunut sienistä laajemmin, niiden elämästä, kasvusta, ominaisuuksista, symbioosista isäntäpuun kanssa, niiden käyttötavoista. Itsekin "bongaan" sieniä metsästä, mutta en kerää muita kuin keltavahveroita syötäväksi. Tatit ovat hyviä, mutta usein niitä on jo syöty (etana?). Mummoni oli kova sienestämään, hän osasi kerätä sieniä,  ryöpätä ja suolata niitä, itse olen varovainen sienestäjä. Jonakin hyvänä sienivuonna kuvasin sieniä.

Ulla kommentoi kyseiseen kirjabloggaukseen vastauksiani näin:
Olen nyt lukenut viikon tuota viimeisen kysymyksen kirjaa. Parikin kertaa, sekä paloja sieltä täältä. Blogitekstinkin raakileen tehnyt. Varmasti vuoden hankalin kirja.
Jaksan hämmästyttää ihmisiä, kun kerron, että me kerätään herkkutatteja ja herkkutatteja. No tänä vuonna ei ollut ongelmia eli oli pakko ottaa kantarellit ja isohaperot mukaan.
Luotomiljöö on hyvä minullekin. Ja palaan tuon kirjaan, niin tuo mies hallitsee miljöönsä ja sienensä. Kiitos osallistumisesta

****
Minua heitettiin haasteella ensinnä Marjatalta ja sitten vielä Kaisa-Reetalta, eli tässä pikaisia vastauksia

1. Kerro jotain mitä emme tiedä sinusta
Horoskooppimerkiltäni olen skorpioni. Olen läheisten ja oman analyysin mukaan varsin tyypillinen skorpioni sekä hyvässä että pahassa. Olen leppoisa ja mukautuva ihminen, mutta ärsytettynä vastaan verbaalisti.

2. Onko sillä väliä, mitä lukijat ajattelevat blogistasi ja miksi?
On väliä. En panosta niinkään blogin ulkoasuun, mutta yritän pitää blogini "rehellisenä ja suorana" mutta toivottavasti en ole ilkeä. En halua kirjoittaa blogiini mitään puolittaista "faktaa", eli toivon, että faktat ovat oikein, ja mielipiteet ovat sellaisia, että kehtaa seistä niiden takana. En suvaitse kenenkään perusteetonta syrjintää enkä minkäänlaista väkivaltaa. Minusta ketään ei saa myöskään perusteettomasti suosia. En erityisemmin seurustele ihmisten kanssa, jotka pyrkivät hyötymään kanssaihmisistä tai julistautuvat paremmiksi kuin me tavikset. Toisaalta on olemassa viisaita ja fiksuja ihmisiä, yleensä he ovat vaatimattomia, jotka antavat tekojen tai tutkimusten puhua. Monesti on helpompi puhua esim. suvaitsevaisuudesta kuin olla itse suvaitsevainen. Arvostan ihmisiä, jotka ymmärtävät jonotuksen periaatteen, eli jonossa on aina tilaa, siellä viimeisenä. En arvosta etuilijoita, enkä pidä kyynärpäistä kasvoillani. Kuinka moni on puhunut sukulaisensa töihin esim. verovaroilla pyörivään laitokseen tai ollut itse töissä näillä suhteilla? Minusta omaan perheyritykseen pitää palkata omat perhejäsenet, mutta ei julkisiin laitoksiin!!!

3. Miten blogiminä eroaa reaaliminästäsi?
Olen aika säännöllinen ihminen, ja blogiakin tulee aika lailla säännöllisesti tehtyä. Koitan panostaa reaalimaailman vapaa-ajassa myös liikuntaan ja urheiluun.

4. Mikä saa sinut nauramaan?
Jotkut hyvät tv-sarjat ja kirjat. Tilannekomiikka, ja keskustelut läheisten kanssa.

5. Mitä luovuus sinulle merkitsee?
Merkitsee paljon. Ilman luovuutta ei synny mitään.

6. Ketä läheistäsi ihailet?
Vaimoani ja lapsiani.

7. Mikä sinussa ärsyttää itseäsi?
Olen joskus aika ärsyttävä, eli se ärsyttää.

Minua ärsyttää ilmiönä rikotut pullot, töhriminen ja tavaroiden hajottaminen, ja ohikulkijoille huutelu. Ihmettelen, miksi joku hajottaa ja töhrii Turun kirjastosiltaa (kuvassa), ja varastelee Aboa Vetuksen pienoispatsaita. En ymmärrä esimerkiksi nuorten huutelua kenellekään. Minusta tavallisella ja epätavallisella ihmisellä on oikeus liikkua Suomessa vapaana ja rauhassa. Vaikka Suomessa on mielipiteen vapaus se ei minusta tarkoita, sitä että samalle tai eri ihmiselle huudetaan aina ja joka kerta. Myös kännikalat ja kaljan kittaajat, jotka ärisevät tai käyttäytyvät väkivaltaisesti ärsyttävät. Pidän erityisesti koirista, mutta koiratk, jotka ovat vapaana ja tulevat puremaan, ärsyttävät.

8. Mikä sinussa ihastuttaa muita?
Luulen, että ihmisiä ärsyttää suoruus, mutta myös ihastuttaa. Lisäksi olen suhteellisen mukautuva, mutta määrätietoinen. En oikein usko, että olen kovin hurmaava enkä ihastuttava ihminen. Minulla on ikäviä mielipiteitä, joita olen tähän tahallani kirjannut.

9. Mikä sinusta tulee isona?
Toivottavasti ehkä viisaampi. Joskus vitsillä ajattelin, että voisi olla saippuasarjan tv-käsikirjoittaja :)

10. Uskotko onnellisiin loppuihin?
Pakko uskoa ja uskon
******


Turun Sanomien Harrastus -liitteessä oli minusta erittäin hyvä ja asiallinen Kirsi Saivonsalmen juttu kirjoista bloggaavasta turkulaispariskunnasta.

Liitteen juttu kannattaa lukea, en löytänyt sitä verkosta

Jutussa oli nostettu viisi kirjablogia laatikkoon, josta kuva ylhäällä

Kirjava kammari

Kirjallisia

Kirjasfääri

Jokken kirjanurkka

Leena Lumi


Sain Viiden kirjan haasteen kaimablogiltani eli Kirsin kirjanurkalta, joka on yksi Suomen eturivin kirjablogeista.

1, Kirja, jota luen parhaillaan on Ivo Andricin Neiti. Kuvaus rahankeräämisestä, mutta kiinnostavia ovat myös miljöö ja aika. Kirjan tapahtuma-aika on 1905- 1935 Sarajevossa ja Belgradissa. Bloggaus tulee ulos 1.5.2016.

2. Kirja, josta pidin lapsena on Pikku Nikke, ja pidän edelleen. Hulvatonta huumoria, jossa on myös aikuinen taso.

3. Kirja, joka jäi kesken, oli Operaatio-Ullakko, jota en viitsinyt lukea edes loppuun, luin omaisten (omaisen) pyynnön. Tästä ei sen enempää.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen. Samat kuin kaimablogilla eli Täällä Pohjantähden alla ja Taru Sormusten herrasta. Molemmat olen lukenut ennen blogiaikaa ja sen aikana. Agatha Christien kirja Ikiyö sävähdytti nuorena ja vavahdutti vanhempana, todella murheellinen tarina. Onneksi paha jää kiinni.

5. Kirja johon palaan uudestaan.
Blogiaikana on tullut luettua liian usein vain lukemattomia kirjoja. Säätiön ykkösosan luin ennen blogiaikaa monesti uudestaan, mutta vain kerran blogiaikana.

Yläkuvassa on kirjoja, jotka olen blogiaikana lukenut kaksi kertaa. Kirsinkin mainitseman Huckleberry Finnin seikkailut joka on todella hieno kirja. Se on samanlainen kirja kuin Pikku Nikke, eli kertoja on keskenkasvuinen poika, jonka johtopäätökset ovat hieman "lapsellisia". Kuvassa on myös Tom Sawyerin seikkailut. Se on lopulta varsin eri tyyppinen kirja kuin Huckleberry Finnin seikkailut, mutta kirja jonka olen lukenut monta kertaa ja varmasti vielä luen uudestaankin.

J.D Salingerin Frankie ja Zooey teoksesta bloggaan helmikuussa, se on todella hyvä, myös Siepparin luin uudestaan. Nämäkin kirjat helposti ymmärretään väärin. Kertojan tarina on myös hieman vääristynyt kyse ei ole kapinasta vaan masennuksesta.

Luin ensin Annan nuoruusvuodet -teoksen ja sitten koko Anna-sarjan, ja myös ykkösosan uudestaan.

Evelyn Waughin kirjan Mennyt maailma luin hiljattain uudestaan, ja katsoin tv-sarjan DVD:ltä.

Koulupoikia olen lukenut viiden vuoden aikana kahdesti eri suomennoksin.

Yleensä en haasta ketään, mutta menen raiteiltani ja viisi haastettua ovat hienot ja ahkerat bloggarit UllaElina (Luettua elämää), Paula (Kirjan pauloissa), MarikaOksa, sekä  Omppu.

En hätistele teitä blogeissanne, eli voitte poimia haasteen, jos haluttaa.

26 kommenttia:

 1. Olet varmaan tehnyt linkityksen Suomen ennätyksen :) Ihailtavaa ahkeruutta ja yhteisöllisyyttä, arvostan kovasti. Kiitos myös maininnasta, kunnia kuulua sinun kattavalle listallesi.

  VastaaPoista
 2. Hieno lista ja mainioita inspiraation lähteitä! Löytyipä tuolta muutama uusikin tuttavuus, pitää siis käydä tutustumassa.

  VastaaPoista
 3. Voi sydän! Kolme blogia on aivan liian vähän tällaisessa, se on totta. Itsellekin tuli olo, etten halua tätä tehdä siksi... mutta sitten ajattelin, että eihän tehtävnä ollut rankata kolmea parasta blogia vaan jakaa iloa. Mutta tästä sinun postauksestasi kyllä löytyy iloa vaikka kuinka monelle, ihailtavaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kaunis, samat sanat voisin sanoa sinulle. Bloggauksesi ovat niin mielenkiintoisia pohdintoja, että niitä on vaikea verrata mihinkään - jänniä näkökulmia!

  VastaaPoista
 5. No hyvä, että sinut on jo nimetty, sillä olisin nimennyt sinun blogisi :) Ja kiitokset tuosta korkeatasoisesta, öhöm! Kolme blogia on vain niin vähän, niin että en oikein pysty valitsemaan, joten taidan tehdä saman kuin sinä teit ja luetella kaikki mahdolliset inspistä antavat blogit...siis niin paljon vinkkejä ja haasteita tulee, että bloggaus pysyy jo sen voimalla pystyssä, hyvä niin :)

  VastaaPoista
 6. Tämä oli Jokke sivistynyt veto -- kun on vaikeaa antaa tunnustusta vain kolmelle, voi iloa jakaa myös monille muille, sehän ei ole keneltäkään pois. Lisäksi tämänkaltaisia haasteita saa vapaasti muokata oman mielensä mukaisesti. Ja kiitos vielä ylistävistä sanoistasi, jatketaan jutustelua kirjoista!

  VastaaPoista
 7. Voi Jokke - taas niin sinunlaisesi teksti! Kiitos kauniista sanoista.

  VastaaPoista
 8. Sinä teit Jokke oikein, kun "rummutit" kunnolla! <3

  Minulla on ollut tiedätkö ihan syyllinen olo oman postaukseni jälkeen siitä, että en hoksannut mainita enempää upeita blogeja ja varsinkin kaikkia niitä, joiden kanssa olen vaihtanut paljon ajatuksia. Luulenpa, että jatkan kehuja vielä jossain vaiheessa.

  Sinua voinkin kehua tässä: mahtava, huomaavainen, ehtiväinen, fiksu ja ystävällinen Jokke. Totta, sinä riensit heti alkuun toivottamaan minua tevetulleeksi blogimaailmaan. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 9. Hymähtelin iloisesti tätä lukiessani, vaikka minua ei listassa ollutkaan. Jokke, sinä päivänpiristäjä, kiitos tästä tekstistä, joka teki minut iloiseksi!♥

  VastaaPoista
 10. Kiitos maininnasta - nyt pääsen jakamaan omia kiitoksia. :) Taidan jatkaa linjallasi ja koota viime kuukausien inspislähteet ja muut kivat jutut yhteet. Ei siihen kolme blogia riitä. :)

  VastaaPoista
 11. On ihan totta, että inspiroivia blogeja on vaikka kuinka paljon :)
  Se on hyväkin, sillä eri aikoina sitä inspiroituu kovin erilaisista asioista.

  VastaaPoista
 12. Hienoa, täällähän on koolla iso joukko tuttuja ja muutama minulle tuntemattomampi myös.
  Inspiroivia blogeja tosiaan riittää.

  VastaaPoista
 13. Kiitos arvostavista ja kannustavista sanoistasi, ja kiitos samoin vaan :D <3
  Kuten jo yllä todetaan, hyvin Jokkemainen ratkaisu tähänkin juttuun löytyi! Blogeja on aivan tuhottomasti, ja hyvä niin. Netissä on tilaa kaikille. Kirjarummutusta jatkakaamme iloisin mielin!

  VastaaPoista
 14. Olipa kiva huomata, että joku vielä muistaa blogini, vaikkei se kohta kahteen vuoteen ole ollut aktiivinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti useampikin muistaa ja hyvällä, ja luulen, että blogijuttuja luetaan ahkerasti :)

   Poista
 15. Jokke, kiitos muistamisesta, olen ihan otettu! <3 Tuo kolme oli minustakin ihan lian pieni määrä,siksi päätin, että jatkan haastetta sillon tällöin tulevaisuudessakin.

  Hienoja blogeja nostit esille, jotkut niistä minulle ihan uusia. Täytyypä tutustua!

  VastaaPoista
 16. Reipas rummutus, ja kiitos paljon maininnasta! Aika lailla samoja blogeja luemme, mutta muutamaan noista pitää tutustua paremmin, kiitos vinkeistä. Listasin itsekin juuri "ne kolme", mutta onhan se aika turhaa yrittää laittaa näitä upeita blogeja johonkin keinotekoiseen järjestykseen, kun kaikki ovat niin omanlaisiaan, onneksi.

  VastaaPoista
 17. Kiitos kaikille kommentoijille, muutama oli jäänyt mainitsematta, ja teidät lisäsin.

  Jaakolle vastasin erikseen yllä :)

  VastaaPoista
 18. Kiitos Jokke huomiostasi blogiiini. Itse luen usein arvioitasi ja olen toki lukenut niitä jo pidempäänkin. Varsin osuvia ja hyviä kirjoituksia. Uskallat myös ottaa sopivasti kantaa.

  VastaaPoista
 19. Mukava postaus :) Olipa kiva huomata, että oma tonttinikin oli saanut kehut ja "rummun päristyksiä", kiitos sinulle! Sinun blogissasi on aina mukava käydä, kirjoitat niin monenlaisista ja erikoisistakin kirjoista! Mukavaa joulun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Sinulla on vielä se mukava Päätalo-projekti, johon muutkin osallistuvat, asiasta tai Päätalon kirjojen "uudelleen luvusta" oli Turun Sanomissa juttua viime viikolla.

   Poista
  2. Päätalo on nyt mukavassa nosteessa. Sarjan lukeminen on edennyt mukavasti, kuudes osa on menossa :)

   Poista
 20. Jokke, tämä oli ihana postaus! Miten jaksoitkin kaikki muistaa. Kiitos kirjoituksesta, josta tuli hyvä mieli kaikista loistavista kirjablogeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista.

   Hyvää mieltä oli tarkoitus levitää, mutta hyviä blogeja on paljon, että joitain olen unohtanut mainita, mutta saatan lisäillä niitä,

   (Huomasin äsken vielä yhden kirjoitusvirheenkin, jonka korjasin eli muutin korkeatasoista muotoon korkeatasoinen :)

   Pitäisi perustaa rinnakkaisblogi "Vielä yksi kirjoitusvirhe"

   Poista